1 augusti 2017

TEA JUNKIE


Tea Junkie ligger i nya Saluhallen och de tar te på allvar. En av ägarna är te-sommelier! Här kan du sitta vid Sveriges enda tebar och få teet bryggt i en "steam punk" som är kopplad till en iPad som är förprogrammerad så att teet blir helt exakt som det ska vara. "Gammal konst kombinerad med ny teknologi" som expediten säger.


Bakverken görs i samarbete med Mat- & Chokladstudion, där Joel Lindqvist använder Tea Junkies teer som en av ingredienserna när han bakar. Han skapar även de vackra pralinerna. För dagen finns också raw cheesecake med smak av Earl Grey. Och glass med mycket smak. Den är baserad på Matcha, jasmin eller Nepali gold, så klart.

Förutom att fika så kan du proviantera allt du behöver för att laga te.  Som en is-te-bryggare eller en matcha-visp-hållare. Eller allra helst, en bärbar tebryggare med väska och allt. Japanskt, stilrent och sobert.

Själv beställer jag en Raw Chocolate Latte från Loving Earth, som jag fick med lite chili och kokossocker - serverad i en keramisk chawan. Till det en Masala-chocolatpralin. 


Lite info
Kopp te från 35
Kanna te från 50
Wi-Fi - Ja

Hitta hit
Gibraltargatan 6
Mån-tor 10-18
Fre 10-19
Lör 10-16
Söndag stängt
Telefon 070-923 94 47
Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar