8 juli 2017

Solde


Det här caféet tar kaffe seriöst; de har till och med ett eget kafferosteri. Du kan köpa med dig kaffebönor eller få det malt här. Ett annat tecken på att man har fokus på kaffe, är att det endast finns ett begränsat urval av kakor och smörgåsar. Men det som finns är gott!

Solde har öppet året runt, tar aldrig semester och öppnar tidigt, kvart över sju, så att du ska kunna få med dig kaffet till jobbet. Och du hinner förbi en runda på vägen hem också.

Solde är verkligen ett urbant café, med Regementsgatan direkt utanför. Läget här är inte idealt soliga dagar. Det finns några pallar att sitta på, men om man vill ha sol så kan man ta take-away och sätta sig på trapporna ner till kanalen.

På vintern har det hänt att jag öppnat dörren och tänkt: Aha, det är här alla är! Folk står upp och trängs längs kaffebaren. En anledning till att Solde har fortsatt vara så populärt ända sedan starten 2006, beror nog på att man alltid blir så entusiastiskt bemött. Det noterade också White Guide när de recenserade stället 2017: Solde kaffebar får 31 poäng - "Vänligare service får man leta efter."


Lite info
Americano 30
Frukostmackor 40
Wi-Fi - Ja Man får logga in på Hot-Spot

Hitta hit
Regementsgatan 2
Mån-fre 7.15-18.30
Lör 9-16
Sön 10-16
Hemsida - här kan man titta på deras Kaffeskola i 4 lektioner.
Facebook




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar