16 augusti 2017

Slottsträdgårdens Kafé


Slottsträdgårdens Kafé är en oas där den ligger mitt emellan växthus, trädgårdsland och kanalerna. Och det är det många som har upptäckt - så mycket som 1000 gäster kan passera här en solig dag. Är det sämre väder finns det gott om plats i växthuset, som nu utrustas med ekbord och vedkamin. Eller så tar man takeaway och sätter sig vid bryggan och njuter av alla trampbåtar och kajaker som glider förbi.

Slotträdgårdens Kafé har i år fått nya ägare. Från allra första början drevs detta k
afé av Slottsträdgårdens vänförening, sen kom Tareq Taylor (känd från bland annat Trädgårdsfredag). Men nu är det alltså Verona Arkliden Neves som med två kompanjoner tar över när Tareq lämnar efter 8 år. Det var inte helt självklart att det skulle bli så. Verona höll på att flytta in i sin Ayurvediska klinik på Gamla Väster, när vänner hörde av sig om att Slottsträdgårdens Kafé var till försäljning. De tyckte att det skulle vara ett perfekt ställe för henne. Och det kan man förstå, då Verona förutom många år på Lilla Torg, även är intresserad av trädgård och har en utbildning i permakultur.



Det finns så mycket som är värt att nämna och som är attraktivt med Slottsträdgårdens Kafé. Som att de gör sin egen mjukglass helt utan tillsatser. Som att de har en egen kaffeblandning som rostas i Malmö. Som att det är tillgängligt för alla. Hundägarna kan glädjas åt vattenskålar som alltid står framme. Och den överbyggda mikrovågsugnen gör livet lättare för alla barnlediga. Och som att Verona erbjuder nyanlända en chans att arbeta i hennes kök. Just nu är det Fadi från Syrien som är kökschef.

Slottsträdgårdens Kafé är mer än bara ett fikaställe. Håll utkik på Facebook efter Skördefestival, Folköls-Festival! eller varför inte testa Tea Maker's Dinner, som är en ny variant av Wine Maker's Dinner. Nästa tillfälle är den 6 oktober.



Efter att man fikat klart, så bör man strosa runt i Slottsträdgården. Initiativet kom från några entusiaster redan 1994 och trädgården blev klar för invigning i maj 1998. Syftet är att inspirera folk att odla. Om man är med i vänföreningen så kan man till och med få en egen odlingslott i trädgården. Mitt i Malmö! Vill man veta mer alla rabatter och de olika utställningsträdgårdarna så kan man få inspirerande guidning av Julia Andersson.


Lite info
Öppet varje helg fram till och med tredje advent
Wi-Fi - Nej

Hitta hit
Malmöhusvägen 8
Mån-sön 11-17/18
Kan stänga tidigare dagar med riktigt dåligt väder.
Telefon 040-30 40 34
Hemsida
Facebook



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar