8 oktober 2014

Café Grannen



Café Grannen är verkligen charmigt och ännu mer charmad blir man, när man förstår hur altruistiskt Sami arbetar. Konsten på väggarna t ex är till försäljning. Stället var redan från början ett galleri och café. Sami som också målar, tänkte egentligen bara öppna ett galleri, men behöll cafédelen. Hur som helst, för att vara schysst mot "struggeling artists", säljer hon deras tavlor utan kommission. Hittar du en plats på väggen, så är du välkommen att hänga upp ditt alster.

Men det är alltså även ett café. Sami bakar allt själv. Det brukar finnas tre cheesecakes att välja på, varav en är en ny, ofta ovanlig smak. Om du tar en bit av den, så måste du ge feedback. Och säger fler än fem kunder att de skulle köpa samma smak igen, så kommer den varianten att finnas på menyn veckan efter. Dessutom finns veganchokladboll, alltid.


Om du väljer sconesbuffé eller brunch, kommer du att kunna smaka på Samis hemlagade marmelader. Passa på när du är här! Goda annorlunda kombinationer: päron&kanel eller banan&nektarin. Om du vill ha glutenfria scones eller vegan - hör av dig på Facebook någon dag före så ordnas det. 

Andra charmiga detaljer är bokhyllorna, där du kan lämna och låna böcker. Men säg till Sami innan du tar hem en bok. Vissa kunder har sin lektyr stående här, för att ha nästa gång de fikar. Och glöm inte ett besök på toaletten innan du går. Även den är charmig och alternativ.


Lite info
Americano 20
Frukost
Scones-buffé 55
Serveras 9-11 (ibland längre)
Brunch 85-95
Serveras helg 9.30-14
Wi-Fi - Ja

Hitta hit
Östervärnsgatan 5
Mån-tor 9-17
Fredag stängt!
Lör-sön 9.30-15.30
040 - 602 37 34
Facebook


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar